26. 09. 2021.

Predstavljena knjiga “Udari na Srpsku”

Knjiga govori o “udarima” na Republiku Srpsku od marta 2010. do jula 2013. godine.

Autor je rekao novinarima da je u svojoj analizi došao do zaključka da postoje dvije vrste “udarača” – spoljni i unutrašnji, kojima je zajednički cilj da destabilizuju Republiku Srpsku, odnosno da od dejtonske naprave unitarnu BiH.

“Spoljni udarači idu ka prekompoziciji BiH, a glavni su SAD, odnosno njihova ambasada u BiH na čelu sa ambasadorom Patrikom Munom, dok je obavljao tu dužnost. Tu su i Turska i neke nevladine organizacije i mediji”, naveo je Ljepojević.

On je dodao da je EU, za razliku od ranijeg perioda, sada postala partner Republici Srpskoj, kao i da je Ruska Federacija na čelu grupe zemalja koja se zalaže za očuvanje Dejtonskog sporazuma, odnosno decentralizovane BiH.

Ljepojević je kao protivnike Republike Srpske naveo i natalitet, velike gubitke javnih preduzeća i još neke unutrašnje probleme, naglašavajući da budućnost Srpske zavisi od njenih građana.

Recenzent ove knjige Nenad Suzić naveo je da knjiga predstavlja kritiku stvarnosti u kojoj živimo, iako je teško biti posmatrač stvarnosti i pri tome biti objektivan.

On je naglasio da ovo djelo ostaje kao svjedočanstvo jednog vremena.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender