27. 09. 2021.
Smjene kadrova SDS-a neće proizvesti nikakvu štetu Srpskoj

Šarović se dodvorava Sarajevu

“Umjesto da, nakon što je njegova stranka jednostrano napustila platformu o zajedničkom političkom djelovanju sa SNSD-om, podnese ostavku i na taj način sačuva barem minimum dostojanstva nekad vodećeg političara u Republici Srpskoj, Mirko Šarović se u svojim izjavama dodvorava sarajevskim političarima i strancima, pokazujući da je spreman na sve samo da bi ostao u ministarskoj fotelji”, rekao je Košarac u izjavi Srni.

On je istakao da takav Mirko Šarović ne treba nikome, a pogotovo ne Republici Srpskoj u zajedničkim institucijama BiH.

Košarac, koji je i šef Kluba srpskih delegata u Domu naroda parlamenta BiH, upozorava da Šarovićeve izjave, posebno one koje odriču pravo Srbima na samoopredjeljenje, nanose veliku političku štetu Republici Srpskoj.

“Očigledno da je Šarović spreman da plati najskuplju cijenu kako bi oprao svoju više nego sumnjivu političku biografiju. On je vidno nervozan i nesiguran kada odgovara na pitanja o njegovim poznanstvima sa kriminalcima i ubicama, ali je miran i relaksiran kada na Federalnoj televiziji govori da priča o referendumu u Republici Srpskoj predstavlja ‘prodaju magle”, ocijenio je Košarac.

On je naglasio da takvi istupi u kojima se Šarović predstavlja kao novi spasilac BiH, čak i među sarajevskim novinarima umjesto sažaljenja izazivaju podsmijeh i gađenje.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender