Tučić, Dragičević i Marjanac u Savjetu ministara

Evidentni pokazatelji izlaska Srpske iz recesije

Radmanović je rekao da se može očekivati pozitivan rast tokom cijele godine, ocijenivši da je to veoma dobar rezultat imajući u vidu okolnosti u bližem okruženju, pa i većem dijelu Evrope.

Učestvujući u radu sjednice Opštinskog odbora SNSD Pale, Radmanović je istakao i da je Izvršni odbor stranke podržao mjere Vlade o povećanju plata i penzija, čiji je cilj dalje poboljšanje ekonomsko-socijalne situacije u Srpskoj, prenosi portal “SNSD info”.

On je stanje u Republici Srpskoj ocijenio kao stabilno i mnogo bolje nego što to nastoje da predstave pojedini opozicioni politički lideri.

“Neke procjene ukazuju na to da dogodine možemo očekivati još veći rast privredne aktivnosti, što će se, sasvim sigurno, pozitivno odraziti i na ukupnu ekonomsko-socijalnu situaciju”, rekao je Radmanović.

Govoreći o međustranačkim odnosima unutar BiH i Republike Srpske, Radmanović je naglasio da je pozicija SNSD-a bila i ostala potpuno jasna, kao što su već odavno jasni i stavovi po svim otvorenim pitanjima, pa i onom koje se tiče provođenja odluke u slučaju “Sejdić-Finci”, odnosno usklađivanja Ustava BiH sa Evropskom konvencijom o ljudskim pravima.

“Jasni su i odnosi sa SDS-om koja je istupila iz platforme o zajedničkom djelovanju sa SNSD-om u zajedničkim organima BiH.

Prema njegovim riječima, koalicija sa SDS-om, koja je istupila iz platforme o zajedničkom djelovanju u organima BiH, više nije moguća, ali to ne mijenja opredijeljenost i odlučnost SNSD-a da i dalje štiti interese Republike Srpske, koja kao najveća, najjača i najbolja politička partija ima i snage i znanja da zaštiti Srpsku i njene institucije.

Radmanović je poručio da se SNSD jednakom snagom i odlučnošću sprema i za predstojeće opšte izbore, ali, kako navodi, ne na histeričan i bezidejan način na koji to čini opozicija u Srpskoj, čije je djelovanje svedeno na neargumentovano i neprimjereno kriminalizovanje i blaćenje republičkih institucija.

“Opozicija potcjenjuje i SNSD i građane Republike Srpske, računajući na kratko pamćenje. Grdno su se prevarili, jer nisu zaboravljene godine njihove vladavine koje su obilježene prenosom važnih nadležnosti Srpske na nivo BiH i urušavanjem Srpske u bukvalno svim segmentima”, rekao je Radmanović.

Član Izvršnog odbora Glavnog odbora SNSD-a Sredoje Nović istakao je da je upravo SNSD stranka koja izgrađuje i učvršćuje institucije, snažno se zalažući za jačanje pozicije Republike Srpske i njeno puno uvažavanje.

“Stoga rušenje SNSD-a i nije ništa drugo do rušenje institucija i toga svi moraju biti svjesni”, istakao je Nović.

Opštinski odbor SNSD-a Pale usvojio je i izvještaj o radu Izvršnog odbora SNSD Pale, koji je predstavio predsjednik ovog tijela Branko Koroman, dok je prvi čovjek paljanskog SNSD-a Boško Tomić istakao da je po završetku revizije članstva evidentan i trend daljeg omasovljenja, što potvrđuje i podatak da je članske karte u protekla dva mjeseca dobilo stotinjak novih članova.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender