FK BORAC-Neka se ponovi 2010.!

Izabranici Dragana Jovića u Sarajevo putuju u odličnoj atmosferi: zauzimaju prvo mjesto na tabeli što je malo ko očekivao, a u proteklom kolu su sa uvjerljivih 2:0 savladali Zrinjski, koji je, uz današnjeg rivala, sigurno jedan od velikih favorita da u maju ispije šampionski šampanjac. Sa druge strane, Borčev današnji domaćin u posljednja dva kola osvojio je dva boda, a u tih 180 minuta nisu uspjeli da zatresu mrežu rivala, a na domaćem terenu ove sezone u četiri meča upisali su dvije pobjede i po jedan remi i poraz.

Od formiranja Premijer lige na nivou BiH Sarajevo i Borac su u gradu na Miljacki odigrali 9 mečeva, a “bordo” tim je trijumfovao sedam puta. Za sve one kojima je crveno-plava boja u krvi idealno bi bilo da se ponovi 12. septembar 2010. godine, kada je Borac jedini put u istoriji uspio da odnese bodove iz Sarajeva. U istoj toj sezoni, kada je Stajić utišao “Koševo”, Borac je postao šampion…

U današnjem meču “crveno-plave” kao kapiten neće predvoditi Boris Raspudić zbog tri žuta kartona, ali, isto tako, ni Sarajevo se ne može pohvaliti kompletnim sastavom. Iz istog razloga za domaće neće nastupiti Vule Trivunović, Muhamed Džakmić je odavno povrijeđen, dok u sastavu neće biti ni mladog Dušana Jevtića, koji nije u željenoj formi,kao ni Nemanje Bilbije koji nije završio registraciju za Sarajevo.

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender