22. 09. 2021.

Grant za boračku populaciju da bude povećan za 20 miliona KM

“Zahtijevamo da se u idućoj godini usklade osnovice za obračun ličnih i porodičnih invalidnina u skladu sa realnim rastom troškova života”, izjavio je novinarima predsjednik Odbora Stanislav Jungić.

Jungić je pojasnio da povišicu osnovice ne bi trebalo obračunavati isključivo na osnovu povratnih sredstva po osnovu smrti člana porodice poginulog ili gubljenja prava na invalidninu.

On je istakao da je Odbor nezadovoljan zapošljavanjem djece poginulih boraca u organima državne uprave, kao i zdravstvenom zaštitom članova porodica poginulih u Srpskoj.

Jungić je naveo da je Odbor traži primjenu Zakona o pravima boraca, poginulih boraca i ratnih vojnih invalida, kojim je definisano da članovi porodica poginulih imaju prioritet na zdravstvenu zaštitu.

On je rekao da će ovaj zaključak biti upućen Ministarstvu zdravlja Republike Srpske.

“Katastrofalno je da neko ko ima 65 godina života duplo plaća lijekove!To je neprihvatljivo za porodice poginulih”, kaže Jungić.

I Odbor ratnih vojnih invalida Srpske zatražio je juče da grant za boračku populaciju u idućoj godini u budžetu Republike Srpske bude povećan za 20 miliona KM.

Predsjednik Odbora Miko Škorić, koji je i potpredsjednik Boračke organizacije Republike Srpske /BORS/, rekao je da će rukovodstvo ove organizacije u naredna dva dana odlučiti o visini osnovice, o čemu će konačnu odluku donijeti Skupština BORS-a, koja će biti održana 1. i 2. oktobra na Tjentištu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender