27. 09. 2021.

Neophodno snažnije povezivanje svih opozicionih partija

Predsjednik PDP-a Mladen Ivanić ocijenio je da je suštinski problem dodatno zaduživanje Republike Srpske i nestabilnost javnih finansija.

“Zbog toga se ovoj vlasti mora pripremiti ozbiljna alternativa. U narednih nekoliko dana zajednički ćemo pokrenuti nekoliko inicijativa o borbi protiv nepotizma, kriminala i korupcije“, rekao je novinarima Ivanić.

On je naglasio da ove dvije partije imaju visok stepen saglasnosti o zajedničkom nastupu na opštim izborima naredne godine i da sa SDS-om i ostalim opozicionim strankama formiraju jedinstven blok.

“Sa SDS-om trebamo imati jednog kandidata za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, a moguće je da na nivou BiH PDP i NDP zajedno nastupe”, kaže Ivanić.

Predsjednik NDP-a Dragan Čavić ocijenio je da je zajednički izlazak na izbore opozicionih partija veoma bitan i da je cilj stvaranje respektabilne političke snage koja će imati parlamentarnu većinu.

“Napravio bi se ozbiljan nukleus trećeg bloka koji bi mogao na narednim izborima pobijediti. Saglasni smo da smanjimo broj parlamentarnih lista na minimum”, kaže Čavić.

Ivanić i Čavić smatraju da predstavnici vladajući političkih partija u BiH ne mogu postići dogovor o odluci “Sejdić i Finci”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender