23. 09. 2021.

Pakistan: Poginulo 218 ljudi, iz mora izronilo ostrvo

Nakon snažnog zemljotresa magnitude 7,8, koji je zatresao jugozapadni deo Pakistana, iz Arapskog je mora blizu pakistanske obale izronilo ostrvo, javljaju pakistanski mediji i Si-En-En.
U izjavi za Geo TV, predstavnik vlasti u gradu Gvadaru Moazam Јah kaže da je ostrvo visoko između 6 i 9 metara, a izronilo je na udaljenosti od oko 350 metara od obale.

Medijska kuća stupila je u kontakt sa seizmologom Zahidom Rafijem, koji je potvrdio ovaj događaj. Za njega pojava novog kopna nije iznenađujuća, s obzirom na snagu potresa.
Potres se dogodio u 16.29 časova po lokalnom vremenu, a epicentar je bio u slabo naseljenoj oblasti 120 kilometara jugozapadno od Kuzdara, u centralnom dijelu Balučistana, na dubini od 10 kilometara.

Šef Pakistanskog centra za zemljotrese Zahid Rafi rekao je da se zemljotres dogodio u udaljenom, malo naseljenom dijelu Balučistana, ali je upozorio na moguće naknadne potrese.
Potres su osjetili stanovnici širom zemlje od južnog lučkog grada Karačija do istočnog grada Lahora i sjeverozapadnih krajevima.

Izvor: CNN

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender