15. 08. 2022.

Sjeverna Kosovska Mitrovica i Zvečan drugi dan bez vode

Žitelji sjeverne Kosovske Mitrovice i Zvečana već drugi dan su bez pijaće vode. U JP “Vodovod” Ibar nisu uspjeli da saznaju šta je razlog tome ni kada će doći voda. Ove dvije opštine se snabdijevaju vodom iz fabrike koja se nalazi u južnom dijelu Kosovske Mitrovice.

Fabrika vode se nalazi u južnom dijelu grada. bez ikakve informacije ili obavještenja, juče oko 10 časova obustavljeno je vodosnabdijevanja severa Kosova i Metohije. Nažalost, ovo je postala uobičajena praksa nadležnih iz vodovoda – rekao je za Telegraf direktor JP “Vodovod” Ibar Vladimir Rakić.

Rakić je rekao da je nedopustivo da se kolege ponašaju kako god hoće i da je “postala uobičajena praksa da nas danima ostave bez vode, bez najave i objašnjenja i testiraju našu izdržljivost”.

On je po ko zna koji put apelovao na “međunarodnu zajednicu i zvanični Beograd da ulože svoj autoritet i riješe ovo prioritetno egzistencijalno pitanje”.

Poslije dolaska međunarodnih snaga na Kosovo i Metohiju i podjele Kosovske Mitrovice na sjeverni, pretežno Srbima naseljeni dio grada i južni albanski dio, fabrika vode ostala je u južnom dijelu grada.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender