30. 07. 2021.

Svaki predsjednik Republike treba da se ponaša u skladu sa ovlašćenjima

“Svaki predsjednik Republike Srpske treba da preduzima čitav niz koraka koji predstavljaju važno činjenje, da se pridržava procedura i da bude jedan od ravnopravnih u društvu, ali, ipak, prvi, te da svojim primjerom pokazuje kako treba da se radi”, rekla je Cvijanovićeva novinarima u Čelincu.

Na pitanje novinara da prokomentariše izjavu lidera NDP-a Dragana Čavića da su “bivši predsjednici Republike Srpske ukidanjem određenih presuda pomilovali određen broj lica, među kojima i Čedu Vržinu”, Cvijanovićeva je rekla da neki prethodni predsjednici Republike nisu poštovali procedure kada se radi o postupku pomilovanja.

“Ne razumijem uopšte ogorčenost, odnosno potrebu da se o tome pravi neka histerija. Treba vidjeti evidencije koje pokazuju za koji je slučaj dobijena adekvatna saglasnost, a za koji nije”, istakla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla da treba vidjeti kako se ponaša koji predsjednik Republike Srpske kada je u pitanju oblast pomilovanja.

“Vrednovanje predsjednika Republike Srpske je moguće po mnogim važnim oblastima, angažmanima ili izostancima angažmana”, zaključila je Cvijanovićeva, koja je danas u svojstvu premijera Republike Srpske boravila u radnoj posjeti opštini Čelinac.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender