U Vogošći kamenovan autobus sa navijačima Borca

Nefić je naveo da će povrijeđenom biti ukazana medicinska pomoć, iako je on to odbio, nakon čega će navijači Borca, uz pratnju policije nastaviti put ka Banjaluci.

On je rekao da je uhapšen jedan od napadača na autobus, a u toku je identifikacija ostalih napadača.

Navijači Borca vraćali su se sa fudbalske utakmice 9. kola Premijer lige BiH protiv Sarajeva, koja je prekinuta sredinom drugog poluvremena zbog incidenta koji su izazvali navijači sarajevskog kluba.

Do prekida utakmice došlo je kada je nekoliko navijača Fudbalskog kluba Sarajevo, nakon što su izazvali bakljadu na sjevernoj tribini stadiona, ušlo na teren i uputilo se ka južnoj tribini na kojoj su se nalazili navijači kluba iz Banjaluke.

Jedan od njih uspio je da dođe ispred južne tribine i baci baklju prema navijačima Borca koja nije doletjela do njih.

Rezultat pri prekidu iznosio je 0:0, a susret je pratilo oko 3.000 navijača.

Šuput: Nije bilo moguće nastaviti meč

Predsjednik Borca Srđan Šuput u izjavi za MONDO istakao je da nije bilo moguće nastaviti meč poslije prekida jer nisu postojali bezbjednosni uslovi i demantovao tvrdnje zvaničnika Sarajeva da su se oba kluba složili da se meč nastavi.

„Nije bilo uslova da se nastavi utakmica niti je bilo ko mogao u ime našeg kluba mogao da odluči da nastavi utakmica. Izjave zvaničnika Sarajeva da su se svi složili da postoje uslovi za nastavak utakmice nije tačna. Igrači kao pojedinci nisu ti koji mogu da donesu takvu odluku. I ovo što se dešavalo poslije utakmice van stadiona kada su napadnuti navijači Borca dokaz je da nisu postojali bezbjedni uslovi da se utakmica nastavi” rekao je Šuput za MONDO.

„Ni direktor kluba ni ja nismo obaviješteni o tom sastanku kriznog štaba i nismo željeli da se nastavi igra i da se igrači vrate na teren jer su navijači koji su upali na teren i dalje bili na stadionu. Ko je nama mogao da garantuje da ponovo neće neko do njih da uleti na teren? Zašto niko nije rekao ispraznićemo stadion pa ćemo onda krenuti”, rekao je Šuput.

O tome kakva je bezbjedna situacija bila u Sarajevu poslije prekida govore i dešavanja oko stadiona, ističe Šuput, navodeći da nisu bili ugroženi samo navijači Borca kojima je kamenovan autobus već i sami igrači Borca.

„To što su oni kamenovali autobus sa našim navijačima i to da naši igrači nisu mogli da napuste stadion nego se čekalo da dođe policija jer su se navijači Sarajeva skupili oko stadiona i vikali ‘Ubij Srbina’ govori o tome da nisu postojali bezbjedni uslovi da se utakmica igra”, istakao je Šuput.

On se osvrnuo i na izjave čelnika Sarajeva o tome kako treba da bude registrovan ovaj meč.

„Mi nismo za to da se utakmice dobijaju za zalenim stolom ali ako ima pravde u Fudbalskom savezu BiH onda je Borac taj koji treba da dobije utakmicu službenim rezultatom”, rekao je Šuput i uputio riječi zahvalnosti igračima „bordo tima” na korektnom ponašanju.

„Zahvaljujemo se igračima Sarajeva na fer i korektnoj igri, ali osuđujemo vandalizam navijača Sarajeva prema navijačima Borca koji su korektno navijali”.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender