23. 09. 2021.

Beograđani, biće bolje poslije smjene Đilasa!

– Sešćemo da razgovaramo sa partnerima i kada napravimo jasan plan izaći u javnost i to reći građanima – kazala je ona gostujući u “Kažiprstu” B92.

Na pitanje kako će im biti bolje ukoliko se ne zna ni ko je kandidat za budućeg gradonačelnika, Mihajlović odgovara da Beograd do sada nije dobro funkcionisao, da postoje loši rezultati, velika zaduženja grada koja moraju da se vraćaju.

– Sada se razgovara o načinu funkcionisanja grada, komunalnih preduzeća, da se vidi kako da se svi nagomilani problemi reše kako bi grad funkcionisao bolje nego do sada – dodala je ona.

Prema njenim rečima, komunalna preduzeća su prezadužena sa više od 400 miliona evra duga.

Odgovarajući na pitanje hoće li nova vlast u glavnom gradu moći da zadrži specifičnu socijalnu politiku koja je postojala u Beogradu, odnosno može li obećati penzionerima trinaestu penziju, trudnicama i porodiljama punu zaradu, vaspitačicama nepromjenjene plate, Mihajlović je rekla da “može da obeća da će građanima biti još bolje”.

Ona, međutim, dodaje da nije tačno da je ta socijalna politika bila tako dobra jer je porasla nezaposlenost u glavnom gradu kao i da je porastao broj siromašnih.

– Biće boljih stvari za penzionere, trudnice i pogotovo decu. Ali, pitanje je gde je novac i za ostale ugrožene, kako se povećao broj siromašnih u gradu – istakla je ona.

Na pitanje hoće li biti izbora u Beogradu, potpredsjednica SNS kaže da za sada ima raznih opcija o kojima se govori, kada je riječ o budućim koracima u funkcionisanju gradske vlasti.

– SNS je rekla da nema problem sa izborima. Razgovaraćemo sa partnerima. Nikada nismo doneli odluku bez da se nismo konsultovali s njima. Uvek ima razgovora i dogovora i ne treba sada praviti tenzije između SNS i Socijalističke partije Srbije (SPS), u smislu da je SNS za izbore, a SPS nije – dodala je ona.

Na pitanje da li će SNS predložiti kandidata za gradonačelnika Beograda, ona kaže da naprednjaci imaju nekoliko kandidata, ali i dodaje da to ne treba da bude pitanje jednog čoveka, jer je bitan tim.

– Grad ne vodi jedan čovek, grad treba da vodi tim. Mi ne oklevamo sa objavljivanjem imena, jer želimo da napravimo kvalitetan tim i da se dogovrimo o svemu i da onda izađemo javno i to saopštimo – zaključila je Zorana Mihajlović.

Izvor: B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender