BORS za povećanje osnovice za obračun invalidnina

Predsjednik Predsjedništva BORS-a Dražan Perendija rekao je novinarima u Banjaluci da je na sjednici zaključeno da do 30. juna 2014. godine treba da budu provedeni izbori unutar BORS-a.

Predsjednik BORS-a Pantelija Ćurguz, komentarišući zahtjev Odbora Boračke organizacije Sarajevsko-romanijske regije za njegovu smjenu, rekao je novinarima da je zadovoljan činjenicom da je Predsjedništvo BORS-a ispoljilo potpuno jedinstvo o provođenju izbora unutar BORS-a do kraja juna iduće godine.

“Zahtjevi za moju smjenu predstavljaju tendenciozne pokušaje da se prave nekakve pukotine unutar BORS-a. Mislim da se neće desiti da, zbog bilo kojeg pojedinca, BORS trpi podjele ili nekakve poremećaje koji mogu biti u funkciji destabilizovanja ove organizacije”, istakao je Ćurguz.

Ćurguz, koji je već drugi mandat na čelu BORS-a, potvrdio je da se neće na izborima unutar organizacije kandidovati na tu funkciju. “Nema smisla ni razmišljati u tom pravcu. Izvjesno je da je potrebno svježine i vjerujem da će novi izbori u BORS-u to i obezbijediti”, zaključio je Ćurguz.

Odbor porodica poginulih boraca Boračke organizacije Republike Srpske i Odbor ratnih vojnih invalida zatražili su da grant za boračku populaciju u 2014. godini u budžetu Republike Srpske bude povećan za 20 miliona KM, čime bi invalidnine bile povećane za šest do osam odsto.

Konačnu odluku o visini osnovice donijeće Skupština BORS-a, koja će biti održana 1. i 2.oktobra na Tjentištu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender