30. 07. 2021.

Đokić jedini kandidat za lidera SP

Na sinoćnjoj izbornoj konferenciji, kojoj je prisustvovao i Đokić, koji je jedini kandidat za lidera SP, izabrano je 13 delegata za Šesti kongres SP, koji će biti održan 26. oktobra u Banjaluci, te četiri kandidata za člana Glavnog odbora SP-a i po jedan kandidat za Statutarnu i Nadzornu komisju ove političke partije.

Predsjednik SP Petar Đokić izrazio je optimizam u pogledu očekivanih rezultata stranke na opštim izborima naredne godine,ali je ukazao i na potrebu boljeg organizovanja te partije, posebno njenog kadrovskog jačanja i povećanja broja mjesnih partijskih organizacija.

“Moramo ostati dosljedni svojoj socijalističkoj ideji. Potrebni su nam ugledni ljudi svih profila koji su spremni da slijede programske ciljeve naše partije, prije svih, one koji se odnose na izgradnju društva socijalne pravde i jednakosti. Ulazak u vlast po svaku cijenu nije najbolje rješenje”, rekao je Đokić, obraćajući se sinoć učesnicima izborne konferencije SP-a u Brčkom.

Osvrćući se na političke i društvene prilike u distriktu Brčko, on je rekao da je ova lokalna zajednica, poslije povlačenja SP-a iz vlasti prije desetak godina, zapala u duboku krizu nepovjerenja, u stanje stagnacije, destrukcije i neperspektivnosti.

“Ipak, nisu sve nade izgubljene. Prioritet mora da bude ekonomski rast i privredni razvoj. Postoje mogućnosti da se stimulišu investitori da ulažu kapital u distrikt. Uskoro ću takvu ideju da prezentujem gradonačelniku Brčkog. Nigdje,kao što je slučaj u Brčkom, raspodjelu budžeta ne vrše poslanici”, ukazao je Đokić.

Na narednoj izbornoj konfrenciji SP-a u Brčkom koja će se, kako je najavljeno, održati sredinom decembra, biće izabran novi opštinski odbor i rukovodstvo ove političke partije u distriktu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender