24. 09. 2021.

Patrijarh Irinej: ”Gej paradom” ruše se brak i porodica

“Crkva i država moraju da urade nešto s ciljem podsticaja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda”, naveo je patrijarh i dodao da Crkva  na “gej paradu” gleda “crno da crnje ne može od toga biti”.

Osvrnuvši se na LGBT populaciju u Srbiji, patrijarh srpski je  za  “Nedeljnik”  osudio njihov pokušaj organizacije “gej parade” u Beogradu.

Upitan šta bi poručio tim mladim ljudima iz LGBT populacije, koji planiraju šetnju beogradskim ulicama, patrijarh Irinej je rekao: “Čega se pametan stidi, budala se ponosi!”

Patrijarh Irinej, međutim, nije želio da se izjasni da li su se državne vlasti konsultovale sa Srpskom pravoslavnom crkvom u vezi sa održavanjem  parade i da li očekuje nemire i nasilje u Beogradu tokom skupa.

“U našem tragičnom vremenu ništa nije tako ugroženo kao brak i porodica. I brak i porodica se planski ruše, a posebno `gej paradom`”, ocijenio  je patrijarh Irinej.

Patrijarh Irinej  kaže  da  srpskom narodu “nedostaje samo još ta pošast pa da nestane sa lica zemlje”.

“Porodica je osnovna ćelija društva i naroda. Zdrava porodica je osnov za zdravo društvo, zdrav narod, zdravu prosvetu, zdravu kulturu”, naveo je patrijarh srpski Irinej i zaključio da je krajnje vrijeme da Crkva i država urade nešto s ciljem podsticaja nataliteta, kao i duhovne i moralne obnove srpskog naroda.

“Gej parada” je u Beogradu zakazana za subotu, 28. septembra, ali MUP još nije izašao sa stavom da li bezbjednosne procjene dozvoljavaju njeno održavanje.

Premijer Srbije Ivica Dačić juče je rekao da policija treba da dostavi bezbjednosnu procjenu najkasnije u roku od 24 časa  od održavanja “gej parade”.

“Državni vrh da zaštiti policiju “

Sindikat srpske policije uputio je danas otvoreno pismo predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću, premijeru Ivici Dačiću i potpredsjedniku Vlade Aleksandru Vučiću i zatražio punu zaštitu pripadnika policije tokom najavljene “gej parade” i obećanje da će najstrože biti kažnjeni oni koji napadnu povorku ili srpsku policiju.

“Tražimo od Vas da i Vi zaštitite nas. Tražimo od Vas, kao najodgovornijih ljudi u državi da nas podržite time što ćete javno obećati i zapretiti onima koji se protive održavanju `gej parade` da će biti procesuirani po skraćenom postupku i najstrože kažnjeni svi oni koji napadnu povorku ili srpsku policiju. I tražimo da to zaista tako i bude”, navedeno je u pismu Sindikata.

U otvorenom pismu se ocjenjuje da je sasvim logično, ukoliko Srbija ima snage da angažuje 5.000 policajaca za obezbjeđivanje “gej parade”, da takođe angažuje i 50-tak sudija i tužilaca, koji bi procesuirali po skraćenom postupku sve one koji se ogluše o odluku državnog vrha da se “parada” održi.

Sindikat naglašava da je nekorektno od državnog vrha, a posebno od premijera i ministra unutrašnjih poslova Ivice Dačića, što su “mudro” odlučili da je održavanje “gej parade” u interesu države, a odmah nakon toga “hrabro” objavili da na njoj neće učestovati.

“Od nas srpskih policajaca se traži da `gej paradu` omogućimo i obezbedimo,a Vi gospodine Dačiću samo dva dana pred održavanje izjavljujete da gejevi nisu normalni i da ne morate postati gej da bi se nekom dodvoravao”, podsjećaju u Sindikatu i konstatuju da Dačić, kao prvi čovjek MUP-a, ne smije davati takve izjave.

U Sindikatu policije naglašavaju da ne žele da bilo ko bude povrijeđen na ulicama Beograda toga dana.

“Posebno smo zainteresovani da nijedan naš kolega ne bude u situaciji da mu bude ugroženo zdravlje i život, ne želimo takođe ni da oni, iz bilo kog razloga, ugroze zdravlje i život nekom drugom”, zaključeno je u otvorenom pismu Sindikata srpske policije državnom vrhu.

“Gej parada”,protiv čijeg je održavanja većina građana Beograda i Srbije, najavljena je za subotu, 28. septembra.

Uporedo sa njom najavljen je i niz kontramanifestacija koje organizuju patriotske i desničarske snage u Srbiji.

Predstavnici međunarodne zajednice jasno su u više navrata poručili da je “gej parada prijemni ispit Srbije u EU”.

Premijer Srbije prekida posjetu Grčkoj

Premijer Srbije Ivica Dačić prekinuće posjetu Grčkoj i vratiće se u zemlju, ukoliko u subotu, 28. septembra, u Beogradu bude održana “Gej parada”

Dačić će se vratiti u Beograd, ukoliko bezbjednosne procjene o “Gej paradi” budu pozitivne, potvrđeno je u Vladi Srbije, a prenose beogradski mediji.

Premijer Srbije prisustvovaće danas obilježavanju godišnjice iskrcavanja srpske vojske na grčka ostrva Krf i Vido.

Ranije je najavljeno da će se Dačić tokom posjete Grčkoj sastati i sa grčkim premijerom Antonisom Samarasom.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender