PIO: Poziv korisnicima da dostave potvrde o redovnom školovanju za djecu

Iz Fonda podsjećaju da je rok za dostavljanje školske potvrde za djecu uzrasta od 15 do 19 godina bio do 23. septembra, ali se školske potvrde i dalje mogu dostavljati ako je dijete na redovnom školovanju.

Studenti u dobi od 19 do 26 godina potvrdu o redovnom školovanju obavezno treba da dostave do 23. oktobra, a u saopštenju Fonda PIO navode da ovih korisnika ima 5.271.

Školske potvrde dostavljaju se u najbližu poslovnicu Fonda PIO, a za korisnike van Republike Srpske u nadležnu filijalu.

O obavezi dostavljanja potvrde o školovanju korisnici su obaviješteni i porukom na čeku za isplatu penzije za avgust i septembar.

U saopštenju Fonda PIO se navodi da će se, u slučaju nedostavljanja potvrde o redovnom školovanju u navedenom roku, smatrati da dijete koje je korisnik porodične penzije nije više na redovnom školovanju, nakon čega se vrši obustava isplate.

Najavljeno je da će se u okviru trajne akcije “Stop prevarama do penzije pošteno” za dostavljene školske potvrde izvršiti provjera kod škola ili fakulteta koji su izdali dokumente.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender