30. 07. 2021.

Stanovnici Česme: Kada ćemo konačno dobiti vodu? (VIDEO)

Na kap vode iz vodovodne cijevi čekaju više od 10 godina.

Gradska vlast im je prije dva mjeseca obećala: “Voda stiže!”.

Četiri kilometra od zgrade Vlade Republike Srpske. Četiri kilometra od centra svih dešavanja u Srpskoj, a ni vode nemaju za popiti iz česme. Na “zvaničnu” vodu čekaju više od 10 godina.

Prije dva mjeseca pred gradskim ocima izveli su performans sa praznim flašama. Tad im je obećano: “Vodu će te dobiti. Projekat je završen i gradi se podstanica.”

CESMA 1

Ni geometra, ni mašina, ni radnika, ni vode. Stanovnici Česme, sa svojim suvim česmama i dalje kupuju vodu.

stanovnici cesme

Koliko su nadležni zainteresovani za ovaj problem, govori i činjenica da im često “u pomoć” pristiže tehnička voda, koja se ne može piti. Ipak,upornost se na kraju isplatila. Primio ih je načelnik za stambeno-komunalne poslove i optužio da iza njihovog “bunta” stoji opozicija. Isto smatra i gradonačelnik Banjaluke, što su građani demantovali.

30 žena, među kojima je bilo i nekoliko muškaraca, kažu da predstavljaju 120 građana iz njihove ulice, što je potvrđeno potpisima.

Svojevremeno su ovi građani najavljivali da će donositi veš i prati ga u gradskim fontanama. Od ove ideje se nije odustalo, ali će njoj prethoditi novi pohod na gradsku tvrđavu već u ponedjeljak.

/Televizija BN/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender