30. 11. 2021.
Dodik sutra putuje u Rusiju

U Republici Srpskoj funkcionišu sve institucije i jasni su stavovi

“Naravno, da mu neće biti produktivan sastanak sa mnom, jer u Republici Srpskoj funkcionišu sve institucije i jasni su i transparentni stavovi o svim pitanjima. Zato mu ja nisam produktivan, već oni koji ne mogu da se godinama dogovore o bilo čemu i koji su doveli BiH u ćorsokak”, naglasio je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu Hila da je Ambasada SAD u BiH zainteresovana da vidi određeni napredak i da bi predsjednik Republike Srpske “mogao da ispuni neka od svojih obećanja”, Dodik je rekao da on ništa nije obećao, pa tako nije dužan ništa ni da ispuni.

“Nikome nisam dao nikakvo obećanje, ni Hilu, ni Amerikancima, tako da nemam šta ni da ispunim. Ne znam o čemu je riječ i o kakvim obećanjima Hil govori. Moguće da je nešto pomiješao”, istakao je Dodik.

On je naglasio da će kao predsjednik Republike uvijek braniti interese Srpske onako kako mu to Ustav nalaže.

“Ni ja kao predsjednik, a ni oni koji danas obavljaju odgovorne funkcije u Republici nikada nećemo donijeti nijednu odluku na štetu Srpske, svidjelo se to nekome ili ne. Vladajućoj garnituri je na prvom mjestu zaštita interesa Republike Srpske i srpskog naroda”, poručio je predsjednik Republike.

Hil je juče tokom posjete Banjaluci izjavio da se neće sastati sa predsjendikom Republike Srpske i da Ambasada SAD u ovom trenutku ne vidi da bi sastanak bio produktivan. “Zainteresovani smo da vidimo određeni napredak, a Dodik bi mogao da ispuni neka od svojih obećanja”, dodao je Hil.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender