13. 06. 2021.

Dodik najdosljednija politička figura Srba

Ćosić je u knjizi “Dodik-istina”, čiji je izdavač beogradska kuća “Vukotić media”, iznio svoje viđenje politike Milorada Dodika, dok je recenzent profesor Darko Tanasković analizirao sve što se događalo i što se događa u Republici Srpskoj.

Direktor i vlasnik izdavačke kuće “Vukotić media” Manojlo Vukotić rekao je Srni da je knjiga “Dodik-istina” sastavljena od 20 intervjua koje je novinar Dubravka Vujanović uradila u poljednjih 15 godina sa Miloradom Dodikom kao premijerom i predsjednikom Republike Srpske, a posljednji je urađen prije dva mjeseca.

Vukotić je rekao da je on kao direktor ove izdavačke kuće i urednik knjige napisao pogovor u kojem se govori o Dodikovim političkim i ljudskim osobinama.

“Bez obzira što su intervjui sa Dodikom samo priča o Dodiku, to, ipak, nije hvalospev njemu, niti nekakav lovorov venac za Milorada Dodika. To je mnogo više priča o Republici Srpskoj i zbivanjima u Srpskoj, naravno, gledano kroz vizuru prvog čovjeka Republike koji je prošao sve te mene, lomove, velike promene koje su se događale i dogodile u Republici Srpskoj”, istakao je Vukotić.

Ono što je za njega kao priređivača i autora pogovora vrlo zanimljivo, kaže Vukotić, jeste činjenica što se kroz te intervjue, nastale u različitim vremenskim periodima, od 1999. godine pa sve do prije nekoliko mjeseci, mogu vrlo jasno prepoznati Dodikovi stavovi o svim glavnim pitanjima u vezi sa zbivanjima u Republici Srpskoj.

“Tu su i prepoznatljivi odnosi Milorada Dodika prema Federaciji BiH, BiH, prema međunarodnoj zajednici, Srbiji, veze sa Srbijom, njegovi pogledi na ratne zločine ili ratne zločince… Impresivno je što je to jedna linija, koja je potpuno neobična, naročito za srpske političare, jedna potpuna doslednost koja zaista deluje čudno”, naglasio je Vukotić, doskorašnji direktor i glavni i odgovorni urednik Kompanije “Novosti”.

On je dodao da ti intervjui nisu nešto što se danas može “kalemiti”, mijenjati, jer oni sadrže pitanja jednog vrsnog novinara, izvanrednog znalca prilika u Republici Srpskoj i Srbiji, koja su vrlo provokativna a na koja Dodik daje veoma zanimljive odgovore.

U knjizi “Dodik-istina”, kaže Vukotić, jasno se može vidjeti da se stav Milorada Dodika o BiH, međunarodnoj zajednici, odnosu prema Evropi ne mijenja u posljednjih 10 godina i kada se sve to skupi na 250 stranica knjige, vide se svi glavni događaji, dileme i pobjede Republike Srpske.

“Iako je Dodik imao protivnike, a ima ih i danas, iako je imao opozicionare, a ima ih i danas bilo u Srpskoj, Sarajevu ili Beogradu, sasvim svejedno, ipak, niko neće moći da ne prizna i ne kaže da je bez obzira na sve to Milorad Dodik, koji opstaje toliko dugo kao lider Republike Srpske, takva politička ličnost koja je udarila svoj pečat u protekloj deceniji, koja se gotovo može nazvati i neka Dodikova decenija”, ocijenio je Vukotić.

On je dodao da knjiga nije reklamerski stav o Miloradu Dodiku, već jedno ubjeđenje i pečat u političkom životu Republike Srpske.

Vukotić je najavio da će knjiga “Dodik-istina”, štampana u 5.000 primjeraka, u prodaji biti sljedeće sedmice u Srbiji, a za desetak dana i u Republici Srpskoj po cijeni od 500 dinara, odnosno pet evra.

Izdavačka kuća “Vukotić media”, nakon samo četiri mjeseca postojanja, predstaviće se na Sajmu knjiga u Beogradu sa 12 knjiga, među kojima je i knjiga “Dodik-istina”.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender