FK Sarajevo poručio huliganima: Dosta je!

Iz kluba su se oglasili povodom nemilih događaja koji su obilježili derbi susret devetog kola Premijer Lige BiH protiv banjalučkog Borca, koji je prekinut zbog ulaska huligana na teren.

U saopštenju premijerligaša sa Koševa navodi se da se takvim ponašanje huligana “već duže vrijeme nanosi direktna finansijska šteta klubu koji već godinama živi na rubu egzistencije i opstaje zahvaljujući entuzijazmu i radu članova uprave, rukovodstva i uposlenika kluba, te podrške navijača i simpatizera kluba”.

“Klub očekuje da se zvanično registrovana udruženja navijača našeg kluba, i to ‘Udruženje Bordo prijatelji 1946.’ (BP1946) kao i ‘Udruženje navijača Fudbalskog Kluba Sarajevo’ (UNFKS), te svi istinski navijači i simpatizeri unutar grupe ‘Horde zla’ oglase u vezi ovog nemilog i nesportskog događaja i oštro osude isti, te da se ujedinimo s ciljem iskorijenjavanja svakog oblika nesportskog i huliganskog ponašanja među svim navijačima i simpatizerima FK Sarajevo, bez kompromisa”, navodi se u saopštenju.

Dodaju da će FK Sarajevo protiv izgrednika podnijeti prijave za naknadu štete, te preduzeti sve mjere da im se doživotno zabrane dolasci na domaće i gostujuće utakmice FK Sarajevo.

“Klub će podnijeti i prijave protiv više NN lica koji su upotrebom pirotehničkih sredstava na tribinama Olimpijskog stadiona ‘Asim Ferhatović Hase’ u srijedu doveli do prekida i mogućnosti ulaska u teren huliganima. Dosta je”, poručuju iz Fudbalskog kluba Sarajevo.

Utakmicu Sarajevo – Borac Takmičarska komisija Fudbalskog saveza BiH registrovala je službenim rezulatom 0:3, a Disciplinska komisija kaznila je FK Sarajevo s 8.000 KM i dvije utakmice bez prisustva publike.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender