Policija već na ulicama Beograda

Policijski odredi sa opremom za razbijanje demonstracija prisutni su u ulicama Kralja Milana, Kneza Miloša, Admirala Geprata, u blizini Vlade Srbije.

Uporedo sa satankom na kojem se odlučuje o održavanju parade ponosa u centru eograda održava se porodična šetnja Pokreta Dveri koji se protivi održavanju Parade ponosa.

Šest članova Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti glasalo “za”, a šest “protiv” održavanja Parade ponosa, nezvanično saznaje RTS. Sjednica u toku.

Sednica Biroa za koordinaciju službi bezbjednosti, na kojoj bi na osnovu bezbjednosnih procjena, trebalo da bude doneta konačna odluka o tome da li će sutra biti održana Parada ponosa, još traje.

Kako RTS, nezvanično saznaje, na osnovu bezbjednosnih procjena, šest članova glasalo je “za”, a šest “protiv” održavanja Parade ponosa.

Prvi potpredsjednik Vlade Aleksandar Vučić ranije je rekao da će poslije sjednice Biroa za kontrolu službi bezbjednosti znati da li će biti održana Parada ponosa i dodao da će donijeti profesionalnu odluku u skladu sa sigurnošću i bezbjednošću građana.

Ukoliko Biro za koordinaciju bezbednosti bude dao “zeleno svjetlo” za održavanje Parade ponosa, tu manifestaciju će obezbjeđivati 6.500 policajaca od kojih će 2.700 njih doći iz unutrašnjosti, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

To je za gotovo 1.500 policijaca više u odnosu na broj koji je obezbjeđivao paradu 2010. godine.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender