24. 09. 2021.

Put u Brisel ima neku perspektivu ako postoji kompletan prijedlog

Radojičić je rekao da ne može unaprijed komentarisati dogovor rukovodstava HDZ-a BiH i SDA o principima provođenja odluke, dok na sastanku sa delegacijom HDZ-a u Banjaluci ne čuje da li postoji kompletan prijedlog.

“Ukoliko postoji saglasnost, ne na nivou principa, već konkretan prijedlog, onda bi se možda otvorila neka perspektiva sastanka u Briselu”, istakao je sinoć Radojičić.

Prema njegovim riječima, ako barem jedan broj stranaka ili političkih lidera postigne sporazum otvara se pitanje da li ima dovoljno većine u Parlamentarnoj skupštini BiH.

“Od toga da li je postignut kompletan dogovor zavisi sve kada je riječ o odluci `Sejdić i Finci`. Ako nije, onda je put u Brisel vjerovatno propala stvar, a ukoliko je postignut, treba vidjeti sve detalje i koliko to odgovara Republici Srpskoj”, rekao je Radojičić.

Rukovodstva HDZ-a BiH i SDA dogovorila su juče u Sarajevu principe provođenja odluke “Sejdić i Finci”, među kojima je najvažniji da jedan narod drugom ne bira političke predstavnike.

U Briselu je za 1. oktobar zakazan sastanak stranačkih lidera i zvaničnika iz BiH, koji organizuje evropski komesar za proširenje Štefan File.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender