26. 09. 2021.

Saša novi selektor Srbije?

Nekadašnji plejmejkeri reprezentacije, Aleksandar Đorđević i Saša Obradović, u medijima figuriraju kao dva možda i najozbiljnija kandidata za preuzimanje selekcije Srbije.

Do sada je bilo naznaka da bi novi selektor trebalo da bude „neko mlad”, da raste zajedno sa nacionalnim timom i da, u neku ruku, postane njegova personifikacija.

Đorđević i Obradović svakako ispunjavaju ovaj prvi preduslov, a za „Sportski žurnal” govore o svojim ambicijama.

“Mora neko drugi da odredi da li bih uopšte mogao da budem selektor. Bilo bi glupo da bilo ko od nas mlađih trenera kaže da mu ne prija što ga spominju kao mogućeg selektora. U poređenju sa svim velikim imenima koja su vodila reprezentaciju, sebe smatram i dalje mladim trenerom, naravno sa mnogo energije i velikom ambicijom. I kao igrač sam osjećao veliku čast što sam u reprezentaciji. Ali postoje uvijek druge stvari, kao što je moj ugovor sa Albom, koji ističe na kraju sezone”, istakao je Obradović.

Aleksandar Đorđević ističe da je dva puta bio vrlo blizu ulaska u stručni štab reprezentacije, i to 2005. godine nakon odlaska Željka Obradovića i dve godine kasnije, kada je trebalo da bude pomoćnik Zoranu Moki Slavniću.

“Prvi put nisam imao iskustva, pa ne bi bilo odgovorno da sam prihvatio mjesto selektora, iako se izazova u životu nikada nisam plašio, a kamoli u košarci. Vjerujem da sve čega se prihvatim radim najbolje, dok mi neko ne dokaže suprotno. Drugi put nisam imao ni znanja ni mogućnosti da Olimpiju napustim u pripremnom periodu”, rekao je Đorđević.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender