Borac – Slavija u subotu

“Slavija je često znala da nas iznenadi i zato ne smijemo ništa prepustiti slučaju. Ako budemo na nivou dosadašnjih igara, pobjeda neće izostati”, rekao je Srđan Grahovac, vezista Borca, koji je u prošlom kolu odigrao 100. premijerligaški meč u crveno-plavom dresu, i Stanoja Štrbac, v.d. direktora kluba, u petak mu je uručio dres s brojem 100.

Gosti iz Istočnog Sarajeva zadnje tri utakmice nisu osjetili slast pobjede. Nakon remija u gostima sa “Željom” uslijedio je domaći šok u meču sa Radnikom (2:5), te u srijedu poraz kod Zrinjskog (0:2).

“Svjesni smo da protiv lidera, koji je zaista u zanosu i odličnoj formi, nije se lako vraćati na pravi kurs. Međutim, kvalitet protivnika upravo će biti motiv više. U prethodna dva meča naši rivali pokazali su više želje za pobjedom, a mi očekivali da bodovi sami dođu. Sad više nemamo izbora. Moramo napasti Borac, nemamo šta izgubiti, jer samo pobjeda može nas vratiti na pravi kolosijek. Probaćemo, a nadam se i uspjeti napraviti iznenađenje”, smatra Dragan Radović, trener Slavije.

14 međusobnih utakmica u Premijer ligi BiH odigrali su Borac i Slavija do sada, od čega su sedam puta uspješni bili Banjalučani, pet puta tim iz Istočnog Sarajeva, a dva puta je bilo neriješeno.

/Nezavisne novine/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender