Svjetski dan turizma i u Banjaluci

– Biće organizovane brojne prezentacije, koje se odnose na zajedničku temu obilježavanja Svjetskog dana turizma – “Turizam i zaštita voda – zaštitimo zajedničku budućnost” – saopšteno je iz TOBL-a.

Ovogodišnjom temom “Turizam i vode, štitimo zajedničku budućnost”, cilj je da se ukaže svim turističkim radnicima, ali i turistima, na potrebu zaštite vodnih resursa na zemlji, što je i u skladu sa ovogodišnjom Međunarodnom godinom vode, koju su proglasile Ujedinjene nacije.

Čista i nezagađena voda je veoma važna ne samo za čovjeka, već i za potrebe turizma uopšte. Turistička ponuda kroz aktivnosti na vodi (mora, rijeke, jezera…) jako je značajna u sveukupnoj turističkoj ponudi i privlači veliki broj turista. Da bi smo unapriejdili ovaj segment turizma, potrebno je da svi doprinesemo zaštit vodenih resursa.

Ovogodišnja centralna manifestacija povodom Svjetskog dana turizma, a u organizaicji UNWTO biće održana na Maldivima i istoj će prisustvovati veliki broj stručnjaka, visokih zvanica i predstavnika privatnog sektora iz svijeta turizma.

/agencije/

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender