26. 09. 2021.

Danas o snabdijevanju Česme vodom

Ovaj sastanak biće rezultat dogovora između prestavnika ASBL i mještana ovog naselja, koji su treći put u posljednjih nekoliko dana protestovali ispred Administrativne službe grada.

“Predstavnici službe koja vodi realizaciju projekta vodosnabdijevanja u Česmi su i ranije primili građane, razgovarali s njima, ali je to po svemu sudeći bilo neuspješno”, rekao je Gavranović.

On je naveo da zbog održavanja sjednice Skupštine grada nije bilo realno da ih primi juče na sastanak.

“Ovdje sam zbog građana i spreman sam na dijalog, ali se mora znati kako se on vodi”, rekao je Gavranović naglašavajući da je prije nekoliko dana zakazan sastanak sa članovima Savjeta MZ i mještana u samoj Česmi, ali da niko od okupljenih nije došao.

Mještani, u čijem je kraju počela izgradnja vodovoda, ali im je nejasno kako teku ti radovi i ko će na kraju napokon da dobije vodu u kućama, juče su izveli i mali performans ispred zgrade ASBL, gdje su svoj prljav veš okačili na improviziranom štriku, kako bi još jednom pokazali sa kakvim problemima se suočavaju bez dragocjene tečnosti u domaćinstvima.

Vera Pavlišin, mještanka Česme, je rekla da se okupljeni  nikoga  ne stide i ne boje i naglasila da ne predstavljaju nijednu političku partiju.

“Sada kada smo izašli konačno se nešto pomjerilo s mrtve tačke.  Mi smo došli da pitamo dokle su došli radovi sa vodovodom i kada ćemo dobiti vodu”, kazala je ona.

Nakon što su dobili obećanje da će biti primljeni na sastanak u ASBL, mještani su se mirno razišli kućama.

Dronjak organizator?

Podršku mještanima dao je i Nikola Dronjak, predsjednik Udruženja “Slobodna Republika”, koji se na pitanje policajaca sam predstavio kao organizator i pokretač protesta, iako mještani tvrde da okupljanje nema veze ni sa jednim udruženjem i partijom.

“Moramo biti jasni i reći da problem sa vodom u Česmi više ne može da čeka. Ukoliko može da čeka neka supruge odbornika upale veš-mašine i operu narodu veš, a u kupatila neka ih puste da se tuširaju”, rekao je on.

Izvor: Nezavisne novine, ATV

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender