Kraj istrage u Zvezdi: Klub oštećen za sedam, država za devet miliona evra!

Kako list “Informer” ekskluzivno saznaje, klub je oštećen za sedam miliona, a država za devet miliona evra.

U petogodišnjem periodu na “Marakani” je nestalo sedam miliona evra samo od transfera igrača i utajeno je čak devet miliona evra poreza, tvrdi “Informer”, pozivajući se na “odlično obaveštene izvore”.

Predsjednici Crvene zvezde u periodu od 2007. do 2012. godine bili su Dragan Stojković, Toplica Spasojević, Dobrivoje Tanasijević i Vladan Lukić, a ističe se da niko od njih nije želio da komentariše saznanja beogradskog lista.

Prema izvorima “Informera”, prošle nedjelje su u okviru provjere sumnjivog poslovanja navodno obavljeni informantivni razgovori s petoricom nekadašnjih članova Upravnog odbora Crvene zvezde Ivanom Todorovim, Igorom Butulijom, Branimirom Babarogićem, Dušanom Mrakićem i Vladicom Popovićem.

List prenosi da njegovi sagovornici iz policije očekuju da će, na osnovu istrage, biti podignuta optužnica protiv barem petorice bivših rukovodilaca Crvene zvezde, ali i nekoliko rukovodilaca Partizana.

– U okviru Zvezdinog i Partizanovog poslovanja proverena je dokumentacija o transferima više od 90 fudbalera. Utvrđene su brojne nezakonitosti koje nikako ne bi smele da ostanu nekažnjene – citira “Informer” izvor iz policije.

Bivši generalni sekretari Crvene zvezde Ðorđe Stefanović, Andrija Kleut i Saša Kozić navodno su odbacili mogućnost da je klub utajio porez za sumu od čak devet miliona evra.

– Siguran sam da smo radili po zakonu, pogotovo oko poreza, ali neću ništa da prejudiciram jer je u ovakvim slučajevima to neozbiljno. Lično, ne vidim problem. Razmislite koliki je profit klub morao da napravi da bi imao devet miliona evra poreza?! Zvezda toliki profit sigurno nije ostvarila – rekao je Đorđe Stefanović, gensek kluba od maja 2009. do avgusta 2012. godine.

I U PARTIZANU MILIONSKE MAHINACIJE

Policija je istraživala i poslovanje Partizana u posljednjih deset godina.

– Tamo istraga još ije završena jer se čekaju odgovori stranih policija i poreskih vlasti koji su traženi u okviru međunarodne pravne pomoći. Kod crno-belih je sporna osnova za trošenje novca – napominje izvor dnevnog lista i dodaje da su i u Partizanu ušli u trag milionskim mahinacijama.

Izvor: Informer

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender