28. 11. 2021.

Radovi u naselju Česma biće završeni za dvadesetak dana

Gavranović je nakon sastanka novinarima rekao da neriješeni imovinsko-pravni odnosi predstavljaju osnovni problem za nastavak radova prema drugoj visinskoj zoni.

“Dio naselja Česma nije u potpunosti obuhvaćen cjevovodom i u tom dijelu moramo da riješimo imovinske odnose. Kada to završimo, onda možemo da pristupimo izradi projektne dokumentacije”, naveo je Gavranović.

On je pojasnio da će u tu aktivnost biti uključen i Savjet Mjesne zajednice Česma, kako bi se pronašao vlasnik zemljišta i da bi se s njim pokušao postići sporazum da se trasa cjevovoda provuče kroz taj dio privatnog posjeda.

Prema njegovim riječima, u Česmi postoji i dio mreže koji je građen prije tri godine, a još nije pušten u funkciju, jer nema vode.

“Sada stvaramo uslove za to i svi izgrađeni cjevovodi, koji do sada nisu bili u funkciji, biće testirani u narednih dvadestak dana, poslije čega će ta mreža biti puštena u funkciju”, istakao je Gavranović.

On je podsjetio da je za izradu sekundarne mreže prve i druge visinske zone u gradu potrebno oko 30 miliona KM i dodao da su za Česmu planirana oko tri miliona KM, što pokazuje da grad Banjaluka ima ozbiljne namjere da izgradnju vodovoda u ovom naselju dovede do kraja.

“Ostaje da se radi na pripremi projektne dokumentacije za četvrtu visinsku zonu, a naš cilj je da se na Krčmaricama izgradi rezervoar, koji će opsluživati treću i četvrtu visinsku zonu”, rekao je Gavranović.

On je dodao da subvencije za vodu nisu moguće, jer i stanovnici Banjaluke moraju da plaćaju vodu, a što se tiče vodosnabdijevanja cisternama, pojasnio je da se tome pribjegava prilikom elementarnih nepogoda i da građani za takav vid obezbjeđenja vode moraju da se obrate Savjetu Mjesne zajednice.

Član Savjeta Mjesne zajednice Česma Dragan Dević izrazio je nadu da će problem vodosnabdijevanja u Česmi uskoro biti riješen i da grad Banjaluka ulaže u to maksimalan napor.

Mještanka Česme Vera Pavlišin rekla je da su građani dobili obećanje predstavnika gradske vlasti da će njihov problem uskoro uzeti u razmatranje, jer postoje problemi sa imovinsko-pravnim odnosima.

Ona je istakla da bi njihovim prioritetnim rješavanjem mnogo brže bilo riješeno vodosnabdijevanje pojedinih domaćinstava u ovom banjalučkom naselju.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender