U Rosuljama neće biti posječena stabla i proširene saobraćajnice

Odbornici su na sjednici usvojili odluku o prestanku važenja Odluke o izradi revizije Regulacionog plana za prostor između ulica Mladena Stojanovića, Milana Radmana, Kralja Petra Drugog Karađorđevića i Trive Amelice u ovom naselju.

Gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je u pauzi sjednice da je, nakon temeljne analize zasnovane na velikom broju primjedaba građana, odlučio da ovaj plan bude povučen i da se odustane od njegove dalje izrade.

“Prvo treba da riješimo pitanje saobraćajnog čvorišta Malta, kojim će biti riješeno i povezivanje istočnog i zapadnog tranzita, a nakon toga ćemo ponovo ući u analizu ovog prostora”, pojasnio je Gavranović.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban rekao je da su građani uputili više od 190 primjedaba na budući regulacioni plan, što je bio dovoljan razlog da se od njega odustane.

“Danas su usvojeni i vrlo značajni strateški dokumenti, kao što je Nacrt prostornog plana i Prijedlog izrade urbanističkog plana, a narednih dana javnost će imati uvid u ova dokumenta, kada će o svemu biti i više razgovora”, rekao Balaban.

Odbornik SNSD-a Duško Račić, koji je stanovnik naselja Rosulje, rekao je novinarima da je “saga” o novom regulacionom planu predloženom za ovo naselje konačno završena.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Rosulje Željko Gagula zadovoljan je današnjom odlukom skupštine i ističe da je priča koja traje više od godinu dana konačno završena.

Odbornici su na sjednici usvojili i niz važnih odluka i strategija, među kojima i prijedlog Omladinske politike grada za period od 2013. do 2017. godine, kojom se planiraju definisati i poboljšati uslovi za život i zaposlenje mladih u Banjaluci.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender