Pokrenućemo smjenu Meddžide Kreso

“Zbog toga će pitanje odgovornosti i opoziva predsjednika Suda BiH biti pokrenuto u Narodnoj skupštini Republike Srpske”, naglasila je Zlatkovićeva.

Ona je “Glasu Srpske” rekla da se moglo očekivati da nakon donošenja odluke u predmetu “Maktouf i Damjanović”, Sud BiH zaustavi dalju retroaktivnu primjenu Krivičnog zakona BiH.

“Očigledno je da takva namjera ne postoji od Meddžide Kreso i sudija tog suda i onda se postavlja pitanje zbog čega ne posegnuti za pitanjem njihove odgovornosti”, istakla je Zlatkovićeva.

Govoreći o usvojenoj apelaciji Zorana Damjanovića, ona je navela da je Ustavni sud BiH promijenio stav kada je riječ o Sudu BiH i retroaktivnoj primjeni Krivičnog zakona BiH.

Zlatkovićeva je rekla da će šesta sjednica strukturalnog dijaloga biti održana 11. i 12. novembra i da je u dnevni red uvrštena tačka “Implikacija na buduću sudsku praksu poslije odluke `Maktouf-Damjanović`”.

“Vjerujemo da će se ovo pitanje riješiti na zadovoljavajući način i da će prestati diskriminacija građana pred Sudom BiH”, navela je Zlatkovićeva i dodala da ništa manje nije važno ni pitanje organizacije i nadležnosti Suda BiH.

Izvor: Glas Srpske

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender