30. 07. 2021.

Ekonomist: Vučić nakon prijevremenih izbora premijer

Ugledni nedjeljnik u tekstu “Aleksandar Vučić: Čovjek na zadatku” piše da je on danas najuticajniji političar u Srbiji, i da svoju popularnost duguje činjenici da ga birači vide kao nekoga ko je “stavio sebe iznad uskih ličnih i partijskih interesa” i “djeluje u širem nacionalnom interesu”.

– Njegov cilj da dođe do rezultata u evropskim integracijama i borbi protiv korupcije imponuje biračima koji su navikli na političare koji daju obećanja, ali ih ne ispunjavaju – navodi se u tekstu, i dodaje da dva posljednja istraživanja pokazuju da 66 odsto ispitanika želi da ga vidi na mjestu premijera.

Nedjeljnik podsjeća da u vrijeme održavanja posljednjih parlamentarnih izbora Vučić nije figurirao kao ključni igrač, već su sve oči bile usmjerene ka Tomislavu Nikoliću, koji je pobjedio Borisa Tadića, i Ivici Dačiću, od koga je zavisilo formiranje nove vlade.

– Mnogi su mislili da će Vučić biti ”treća violina” u timu sa mogo iskusnijim igračima kao što su Dačić i Dinkić, ali je on postao glavna snaga u vladi i najpopularniji političar u Srbiji – ocjenjuje “Ekonomist”.

Londonski nedjeljnik ističe da je četrdesetdvogodišnji potpredsjednik vlade prošao dug put od nacionalističke Srpske radikalne stranke, i ministra informisanja u vladi sa SPS-om, preko dva pokušaja da osvoji gradonačelničko mjesto u Beogradu, do osnivanja nove stranke sa Nikolićem prije pet godina.

– Mnogi koji su bili skeptični prema pro-EU orijentaciji Nikolića, Vučića i SNS, trebalo bi da promijene svoje poglede nakon proteklih godinu dana. Uz brzinu vrijednu pažnje, i uz snažno vođenje Vučića, koji radi po 12 sati dnevno, sedam dana u nedjelji, vlada je pokrenula energičnu kampanju protiv korupcije, koja je rezultirala istragama i hapšenjima u velikim slučajevima – navodi se u tekstu.

Izvor: Telegraf

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender