26. 09. 2021.
Poslanici i sutra o radu MUP-a

Usvojene izmjene Zakona o RTRS-u

Razlozi za donošenje ovog zakona sadržani su u potrebi utvrđivanja dodatnih izvora finansiranja redovne djelatnosti RTRS-a, jer je uočen pad prihoda ostvaren naplatom RTV takse, kao i prihoda od marketinga, navodi se u obrazloženju ovog zakona.

Kao novina u zakonu uvodi se da Narodna skupština Srpske imenuje članove Upravnog odbora sa liste kandidata koju dostavlja nadležno skupštinsko tijelo.

Zakonom je preciziran postupak izbora predsjednika Upravnog odbora, način izbora u slučaju razrješenja člana Upravnog odbora, kao i rok za izbor novih članova odbora u slučaju isteka mandata.

Na današnjoj sjednici usvojen je Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o besplatnoj pravnoj pomoći, kojim se propisuje da takvu pomoć ne mogu ostvariti lica koja su vlasnici ili suvlasnici dvije ili više stambenih jedinica ili poslovnog prostora.

Parlament Srpske usvojio je i Zakon o javnim putevima, kojim se uređuje pravni status upravljača puteva, te način korištenja javnih i nekategorisanih puteva.

Poslanici su usvojili Zakon o volontiranju kojim se definišu uslovi volontiranja, te Zakon o uslugama kojim se, između ostalog, predviđa centralizovana baza podataka o uslovima za pružanje usluga, te uređuju opšta pravila slobode poslovnog nastanjivanja.

Sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće nastavljena u srijedu, 9. oktobra, poslaničkim pitanjima i odgovorima – Aktuelni čas.

Početak sjednice predviđen je u 10.00 časova.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender