24. 10. 2021.
Nikolić će pomoći maloj Rei

Priština je predstojeće izbore učinila neregularnim

Prema njegovim riječima, ukoliko odluka ne bude promijenjena, Srbija će razmotriti da li treba i dalje da učestvuje u pregovorima.

“Beograd će pokušati uz saradnju sa EU da ovu odluku institucija iz Prištine promeni, a ako ne bude promenjena onda ćemo sesti da razgovaramo o tome da li treba da nastavimo da učestvujemo u nečemu što bi potpuno samostalno provodila administracija u Prištini”, rekao je Nikolić novinarima u Strazburu.

Nikolić je istakao da je takvom odlukom Priština predstojeće izbore učinila neregularnim i upitao da li je uopšte moguće održati izbore bez ikakve kampanje.

“To nije dobro. Mi smo pretpostavili drugačije odnose između Beograda i Prištine, odnose poverenja i pretpostavili smo da će izbori biti apsolutno demokratski i regularni. Ovim se postavlja pitanje regularnosti izbora, uz sve primedbe koje sam je preneo i predsedniku Parlamentarne skupštine Saveta Evrope”, istakao je Nikolić.

Nikolić se sastao sa predsjednikom Parlamentarne skupštine Savjeta Evrope Žan-Klod Minjonom, a obratiće se i na sjednici Savjeta Evrope.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender