Šteta za republički budžet od 1,4 miliona KM

Izvještaj je podnesen protiv odgovornog lica u banjalučkom preduzeću “Medifarm BH” zbog sumnje da je zloupotrebom ovlaštenja u privredi Budžetu Republike Srpske nanijelo štetu od 1.062.332 KM.

Poreska uprava je zbog postojanja sumnje nepravilnog izdvajanja sredstava pravnog lica podnijela izvještaj protiv odgovornog lica u preduzeću “Banjalučki velesajam”. Budžetu Republike time je pričinjena šteta u iznosu od 170.870 KM.

Protiv odgovornog lica u preduzeću “Safram” iz Banjaluke podnesen je izvještaj zbog sumnje da je utajom poreza i doprinosa načinilo štetu od 43.762 KM.

Zbog sumnje da je utajom poreza i doprinosa budžetu Srpske načinjena šteta u iznosu od 36.268 KM, izvještaj je podnesen protiv odgovornog lica u preduzeću “Frigo-mar” iz Gradiške.

Zbog sumnje da je počinjeno isto krivično djelo čime je načinjena šteta od 20.905 KM, podnesen je izvještaj i protiv odgovornog lica u preduzeću “Dubravka Komerc” iz Gradiške.

Protiv odgovornog lica u preduzeću “Grafomotajica” iz Prnjavora podnesen je izvještaj zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo falsifikovanja ili uništavanja poslovnih ili trgovačkih knjiga ili isprava, čime je po republički budžet nastala šteta od 80.000 KM.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender