22. 09. 2021.

Dodik: Srpska je institucionalno i politički stabilna

Dodik je, tokom sastanka kojem je prisustvovala i premijer Srpske Željka Cvijanović, ukazao na pravno nasilje visokih predstavnika koje je rezultiralo prenosom nadležnosti na nivo BiH, dodajući da bi situacija bila znatno bolja da su svi u potpunosti poštivali izvorni Dejtonski sporazum.

Predsjednik Republike objasnio je poziciju Srpske u odnosu na provođenje odluke “Sejdić i Finci” i uspostavljanje mehanizma koordinacije u procesu evropskih integracija, sa posebnim naglaskom na sastanak na visokom nivou koji je 1. oktobra održan u Briselu.

Dodik je rekao da je Republika Srpska od početka imala konstruktivan pristup u rješavanju ovih pitanja, dodajući da je osnovni problem u Federaciji BiH, saopšteno je iz kabineta predsjednika Republike Srpske.

Dodik i Cvijanovićeva upoznali su delegaciju Parlamenta Velike Britanije o političkoj i ekonomskoj situaciji u Republici Srpskoj, položaju Srpske u BiH i stavovima predstavnika Srpske u pogledu otvorenih pitanja, sa posebnim naglaskom na proces evropskih integracija.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender