Noletovih 7 titula uz 72 pobjede

Novak ekspresno do polufinala

Srpski teniser, koji u Pekingu brani titulu, u borbi za novo finale će igrati protiv Rišara Gaskea.

Đoković je protiv Kverija odigrao briljantno, pa je Amerikanac morao ozbiljno da se pomuči da osvoji ova tri gema. Napravio je četiri brejka, a rivalu nije dozvolio nijednu priliku da mu oduzme servis.

Srpski teniser od samog početka djelovao je mnogo bolje na terenu u odnosu na duel protiv Verdaska u prethodnoj rundi.

Dobio je prva dva servis gema bez izgubljenog poena, a u drugom gemu je napravio prvi brejk iskoristivši drugu brejk loptu (3:0). U četvrtom gemu Kveri ni na svoj servis nije uspio da osvoji poen, pa je prvi set praktično odlučen već posle 11 minuta – 4:0.

Pet minuta kasnije Đoković je stigao do tri vezane set lopte pri vođstvu od 5:0, ali nije okončao set ‘krompirom’. Kveri je ubacio nekoliko prvih servisa, proradio mu je i forhend, pa je Novak do 1-0 došao ipak u sedmom gemu poslije 20 minuta (6:1).

Veoma važan, prije svega za Kverija, bio je početak drugog seta. Novak je međutim nastavio sa skoro savršenim tenisom, pa je odmah na startu napravio novi brejk. Srpski teniser bez problema je održavao brejk viška do sedmog gema, kada je ponovo oduzeo servis Amerikancu, a zatim i lako priveo meč kraju, 6:2 poslije 53 minuta.
Izvor. B92

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender