Počela kampanja Građanske inicijative Srpska

Inicijativa “Srpska” je u izbornu trku ušla uz podršku Vlade Srbije i predsjednika Tomislava Nikolića.

Da je u toku izborna kampanja u Štrpcu moglo se zaključiti po bilbordima i posterima koji su izlepljeni u ovom gradu, koji se nalazi podno Šar planine.

Ovdje su danas trebalo da dođu premijer Srbije Ivica Dačić i ministar bez portfelja zadužen za KiM Aleksandar Vulin, ali su njihov dolazak na Kosovo onemogućile prištinske vlasti, koji su donijeli odluku o zabrani dolaska srpskim zvaničnicima na Kosovo dok traje kampanja.

Skup se održava ispred zgrade opštine Štrpce, a na njemu se mogu videti pristalice i simpatizeri “Srpske” iz svih dijelova Kosova.

Okupljeni nose državne i zastave na kojima je ispisano “Srpska”, parole na kojima je stajalo “Glasaj Srpsku, gradi Srpsku”, “Glasaj Srpsku, glasaš Srbiju”, “Dajmo Srbiji glas, glasaš Srpsku” i slične.

Na skupu bi trebalo da govore kandidati za buduće gradonačelnike opština na Kosovu ispred Građanske inicijative “Srpska” .

Predizborna kampanja na Kosovu, koja je počela juče, završava se 1. novembra.

Centralna izborna komisija Kosova registrovala je 103 politička subjekta i blizu osam hiljada kandidata za učešće na lokalnim izborima na Kosovu.

Od 103 registrovana politička subjekta 50 je iz redova albanske zajednice, 31 srpske, tri turske, devet bošnjačke, tri crnogorske, jedan goranske, po dva iz aškalijske i romske zajednice i po jedan iz egipćanske i hrvatske zajednice.

Izbore na Kosovu, kako je najavljeno, posmatraće izuzetno veliki broj međunarodnih i domaćih posmatrača.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender