26. 09. 2021.

Premije za otkupljenu merkantilnu pšenicu

Rok za ponošenje zahtjeva za isplatu premije za otkupljenu merkantilnu pšenicu ovogodišnjeg roda je 31. oktobar, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Pravo na premiju proizvođači ostvaruju posredstvom otkupljivača merkantilne pšenice roda 2013. godine, na osnovu zahtjeva, uz koji se prilaže dokaz da je mlin, pravno lice ili preduzetnik, registrovan za otkup žitarica u Srpskoj, kao i specifikacija korisnika podsticaja.

Za otkup izvršen od pravnih lica potrebno je dostaviti fakture, fiskalne račune, dokaze o izvršenim plaćanjima, ovjerenu i potpisanu analitičku karticu dobavljača.

Za otkup izvršen od fizičkih lica potrebno je dostaviti ovjerenu i potpisanu analitičku karticu dobavljača /poljoprivrednih proizvođača/, karticu artikla i dokaz o plaćanju merkantilne pšenice ovogodišnjeg roda.

Iz Ministarstva podsjećaju da je Pravilnikom o izmjenama i dopunama Pravilnika o uslovima i načinu ostvarivanja novčanih podsticaja za razvoj poljoprivrede i sela u ovoj godini predviđeno i definisano pravo na premiju za proizvedenu i prodatu merkantilnu pšenicu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender