28. 09. 2021.

Troicki je nevin!

Suspendovan 18 mjeseci

Viktor je suspendovan na čak 18 mjeseci jer nije htio da da krv na analizu jer se tog dana osećao loše, a za to je dobio dozvolu kontrolora. ITF ga je rigorozno kaznio, ali očigledno da Federacija sada preispituje antidoping pravila, posebno poslije pisma u kojem oko 50 tenisera traži promjenu tih pravila, a prvi potpisnik je Novak Đoković.

– Antidoping pravila u tenisu će najverovatnije biti promenjena. Biće omogućeno da igrač razgovara sa supervizorom turnira ili glavnim sudijom, koji će mu izneti tačne obaveze u vezi s antidoping programom. Ako me pitate da li ova promena ima veze sa „slučajem Troicki“, mogu da vam kažem da je taj slučaj izneo na videlo ovaj problem – izjavio je antidoping menadžer ITF Stjuart Miler.

Saslušavanje svjedoka

Srpskog tenisera čeka odlazak u Lozanu, gdje će se naći pred Sportskim sudom u Lozani povodom žalbe koju je uložio na odluku ITF. Biće saslušani svi svjedoci, vjerovatno i Viktorov trener Džek Rider, koji je i ranije potvrdio da je on u pravu i da je kontrolor saopštio da može da preskoči vađenje krvi bez posljedica. Troicki se sada nada da bi sud mogao da obori odluku ITF o suspenziji.

TSS: Podržavamo Viktora

Teniski savez Srbije pružio je podršku Viktoru Troickom i izrazio nadu da će u finalu Dejvis kupa protiv Češke biti u timu.

– Želimo da izrazimo punu podršku našem Dejvis kup reprezentativcu, uz iskrenu veru da će se što pre pridružiti timu Srbije, koji će se suprotstaviti reprezentaciji Češke u finalu. Troicki je svih ovih godina bio stub srpskog tima, a upravo je prvi trofej u Dejvis kupu za selekciju Srbije stigao usled Viktorove pobede – navodi se u saopštenju TSS.

Nole podržao Troickog

Novak Đoković izjavio je da vjeruje da će njegov drug Viktor Troicki uspjeti da dokaže nevinost.

– Nadam se da će pravda pobediti u ovom slučaju, jer je Viktor potpuno nevin. Potpuno sam uz Troickog i očekujem da se to dokaže. Na njegovoj sam strani i podržavam ga u borbi protiv sistema. Zato sam i potpisao dokument, svojevrsnu peticiju Sportskom arbitražnom sudu u Lozani, jer Viktor je u pravu kada poručuje da je potrebno da se promeni situacija u vezi s postojećim sistemom – rekao je Đoković.

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender