26. 09. 2021.

Milan: Za Seve je Srbija crna rupa na planeti!

“Tvrdnje Tomice Petrovića izrečene u ime Severine Vučković koje govore da je Milan Popović planirao da izvrši otmicu sina i da je detetov pasoš napravljen nelegalno, kao i dovođenje u pitanje ispravnosti isprave, jasno pokazuju stav gospođice Vučković i njenog menadžera o državi Srbiji, ovdašnjim zakonima i institucijama. Uporno potenciranje priče o otmici deteta, odnosno teorije da Milan Popović ima nameru da svog sina odvede u Srbiju i više ga ne vratiti majci u Hrvatsku, jasno govore o stavu Severine Vučković prema Srbiji koju na ovaj način tretira kao zemlju u kojoj vlada potpuno bezakonje, i u kojoj ne funkcionišu nikakve poluge vlasti, niti državne institucije i predstavlja crnu rupu na planeti u koju je moguće odvesti dete i ne vratiti ga. Ovim tvrdnjama Severina i njen tim iskazali su svoje stavove o Srbiji kao neuređenoj zemlji u kojoj vlada potpuni haos, nepoštovanje bilo kakvih zakona, pravnih i legitimnih sredstava, kao i nepostojanje međunarodne saradnje s državom Hrvatskom.

Podjsećanja radi:

1. Severina je lično potpisala srpsko državljanstvo za svog sina.

2. Milan Popović je i ranije dovodio sina u Srbiju i vraćao ga majci na vreme i po dogovoru sa Severinom.

3. Priče o otmici su plasirane u trenutku kad je Milan Popović odbio uslove koje mu je gospođica Vučković postavila, a to su: osiguranje identičnih uslova za dete koje Popović ima na svim njegovim tačkama prebivališta. Kada je Popović to odbio, Vučkovićeva je postavila uslov da se Popović odrekne starateljstva, što je Popović takođe odbio.

4. Uobičajena praksa u svim zemljama sveta je da državljani neke zemlje imaju i dokumente te zemlje”, piše u saopštenju Milanove potparolke Tatjane Vojtehovski.

milan-popovic-sin-aleksandar-
I Popovićev advokat Ljuba Pavasović Visković izjavio je da nije istina da je Popović bez Severininog znanja izvadio srpski pasoš sinu Aleksandru.

“Reč je o klevetničkoj tvrdnji koja nema nikakvog utemeljenja u stvarnim događajima i činjenicama. Mi želimo isključivo i jedino zakonsko i pravosudno ostvarivanje prava Milana Popovića na viđanje svog deteta, pri čemu ničim nismo i nećemo dovoditi u pitanje prava maloletnog Aleksandra, u što je naravno uključeno njegovo pravo na oba roditelja. Jasno je da nismo, niti u sporu pred hrvatskim sudom, a niti životno spremni da ugrozimo bilo koje majčinsko pravo Severine Vučković. Ovakav naš stav prezentiran je i na sudu, a i u razgovoru prema zastupnicima gospođice Vučković pa ne mogu nego izraziti čuđenje i zabrinutost nad činjenicom da Tomislav Petrović u ovom trenutku u medije pušta najobičniju klevetu na račun gospodina Popovića”, izjavio je advokat Milana Popovića.

Podsjetimo, advokat Severine Vučković rekao je da je Milan Popović izvadio pasoš sinu bez znanja pjevačice Severine Vučković i da je planirao otmicu.

Bivši par pred hrvatskim sudom vodi borbu za starateljstvo nad maloletnim sinom Aleksandrom. Krajem septembra održano je i prvo ročište kada je odlučeno da u naredna dva mjeseca Milan viđa dijete vikendima u Zagrebu. On će redovno posjećivati sina sve do početka decembra, kad će biti odlučeno na koji način će se bivši partneri u budućnosti starati o Aleksandru.

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender