Smjena Ivice Pavića, vojnog atašea u Srbiji

Kako pišu Nezavisne novine, nakon kraće istrage, ali i izvještaja o okolnostima nezgode koji je poslao sam Pavić, Ministarstvo odbrane BiH odlučilo je da pokrene proceduru njegove smjene zbog štete nanesene ugledu profesije i samoj BiH.

Dodatni argumenti za ovakvu odluku bili su navodi da ovo nije prvi incident Pavića, jer se u diplomatskim krugovima pročulo da je često u “stanju” nedopuštenom za vojne diplomate njegovog ranga.

Inicijativa Ministarstva u Predsjedništvo je stigla prije nekoliko dana, a čeka se samo povratak iz SAD Željka Komšića, predsjedavajućeg Predsjedništva.
U Komšićevom kabinetu listu je potvrđeno da je stigao zahtjev za pokretanje procedure Pavićeve smjene.

“Sednica Predsjedništva BiH biće održana naredne sedmice i već je donesena odluka o smjeni Pavića i njegovom vraćanju u BiH”, potvrdio je Damir Bećirović, Komšićev savjetnik za medije i unutrašnju politiku.

“Nezavisne” podsjećaju da je, prema pisanju beogradskih medija, Pavić izazvao nezgodu u alkoholisanom stanju a po dolasku policije nije želio da uradi alkotest, već se pozvao na diplomatski imunitet.

Država domaćin je imala diskreciono pravo da ga “zamoli” da ode iz zemlje ili da ga proglasi nepoželjnom osobom, međutim, nije poznato da li su njegova smjena i povratak u BiH izdejstvovani ovim diplomatskim aktom zvaničnog Beograda, navodi list.

Izvor: Nezavisne novine

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender