28. 11. 2021.

SDS će u Sarajevu zastupati interese Srpske

“Platforma SDS-a i SNSD-a o zajedničkom djelovanju na nivou BiH uništena je akcijama SNSD-a. Nismo mi molili lidere SDP-a BiH, SDA i SBB-a Zlatka Lagumdžiju, Sulejmana Tihića i Fahrudina Radončića za smjenu ministra civilnih poslova Sredoja Novića, nego su oni radili na smejni ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Mirka Šarovića”, rekao je novinarima Stevandić.

On tvrdi da se SNSD odlučio na novi politički koncept u Srpskoj i BiH.

“SDS je imao ponudu prije nekoliko godina da lider SNSD-a Milorad Dodik bude potpuno eliminisan iz politike u Federaciji BiH. Odbili smo je, jer smo smatrali da je poštenije da učestvujemo u reprezentaciji Republike Srpske sa SNSD-om”, istakao je Stevandić.

On je rekao da su juče, nakon sastanka Dodika sa Lagumdžijom i Radončićem, “pale sve maske”.

“Poslije toga smo odmah dobili ponude iz Federacije BiH da su spremni na saradnju s nama ako bi im ponudili više od Dodika. To nam ne pada na pamet, jer nam je interes Srpske iznad partijskih i ličnih interesa”, rekao je Stevandić.

On tvrdi da je kombinacija SNSD-a sa predstavnicima političkih partija iz Federacije BiH dogovorena iz “biznis interesa” i da postoje informacije koje govore o ozbiljnim poslovima koji su na ivici zakona Dodika, Čovića i Lagumdžije.

“Dokaz je da je Republika Srpska ponudila partnerstvo firmama iz Federacije BiH u projektu hidroelektrana na Drini, što je ozbiljan nacionalni promašaj”, istakao je Stevandić.

Govoreći o situaciju u zdravstvu Republike Srpske, Stenadić je rekao da je, nakon što je SDS podnio krivične prijave protiv nižerangiranih funkcionera u Fondu zdravstvenog osiguranja, čuo da je to tek početak i da će ih biti još.

“Međutim, prošlo je skoro dva mjeseca i nastupio je muk u istragama u zdravstvu. Dobili smo naznake o zaustavljanju svih istraga koji vode prema bivšem ministru zdravstva Ranku Škrbiću i direktoru Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske Goranu Kljajčinu”, rekao je Stevandić, koji je i šef SDS-ovog tima za zdravstvo.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender