22. 09. 2021.

Brisel da izvrši pritisak na Tačija

Odalović je izjavio da je to najmanje što se očekuje da se večeras uradi na sastanku srpskog premijera Ivice Dačića, Hašima Tačija i visokog predstavnika EU Ketrin Ešton u Briselu.

On je za RTS naveo da se to posebno odnosi na samovolju i ponašanje kosovskih institucija da se što više ograniči prostor na kojem bi Srbija pozivala Srbe na izbore i da spriječi Srbiju da bude uz ljude koji su donijeli odluku da izađu na izbore.

Odalović je dodao da Beograd očekuje da će danas u Brisleu biti razriješena jedna od obaveza koju Priština nije ispunila, a to je pitanje srpskog predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji Kosova sa liste “Srpska”.

“CIK sada najdirektnije kreira izbore i može da utiče na regularnost”, istakao je Odalović.

On je naglasio da je 3. novembar, kada će biti održani kosovski lokalni izbori, sve bliži, a da Priština mnogo toga, što je preuzela kao obavezu, do sada nije uradila.

“Najnoviji skandal jeste zabrana odlaska na Kosovo premijeru Srbije, koji je jedan od potpisnika sporazuma i jedan od zagovornika tačke, koja je možda i najvažnija, da se Srbi kroz lokalne institucije na određeni način integrišu u kosovsko društvo, da podrži Srbe da izađu na izbore, iako postoji veliki otpor tome”, rekao je Odalović.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender