26. 09. 2021.

Mališani simbolično upravljaju gradom na Vrbasu

Narednih sedam dana gradom će simbolično upravljati šestogodišnji Dimitrije Gašić, učenik prvog razreda Osnovne škole “Branko Radičević” koji je rekao da će se zalagati za prava djece, te za izgradnju što većeg broja dječijih igrališa.

Gašić je rekao novinarima da djeca imaju pravo da se igraju i uče, a da su njihove obaveze da slušaju roditelje.

Ističući da će mladi Dimitrije biti dobar gradonačelnik narednih sedam dana, gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović rekao je da grad tradicionalno podržava i uključuje se u obilježavanje Dječije nedjelje i da različitim projektima nastoji da stvori ambijent da djeca što kvalitetnije žive.
ključeci  grada 1

Gavranović je dodao da mališani imaju veliku tremu, što znači da su ozbiljno shvatili da je velika odgovornost preuzeti ključeve grada.

Prema njegovim riječima, odrasli imaju obavezu da nauče djecu o njihovim pravima i da stvaraju sve uslove da ta prava djeca mogu da i ostvaruju.

Gavranović je podsjetio da je u Banjaluci posljednjih mjeseci izgrađeno više dječijih igrališta, dodajući da ima još mnogo prostora za njihovu izgradnju, koja je planirana i u narednoj godini.

On je naglasio da je obaveza grada da u najkraćem mogućem roku, u skladu sa realnim materijalnim mogućnostima, obezbijedi dovoljane kapacitete u dječijim vrtićima za svu djecu u Banjaluci.

Gavranović je rekao da je obezbjeđivanje vrtićkog kapaciteta konačan cilj i obaveza grada, na kojima je potrebno istrajno raditi i usmjeravati sredstva.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender