Nikolić: Ja sam dao Vučiću da predvodi borbu protiv korupcije!

– Nije se gospodin Vučić stavio na čelo borbe protiv korupcije, već sam ga ja postavio na funkciju, s koje može direktno, operativno da rukovodi timom koji se bori i protiv korupcije i protiv organizovanog kriminala. Postavio sam ga zato što je on jedini stopostotno sposoban za taj posao i moja odluka se pokazala kao ispravna – rekao je Nikolić u intervjuu za zagrebački Jutarnji list.

Srpski predsjednik je naglasio da je Vučić preuzeo polovinu poslova Vlade na sebe i da njen premijer Ivica Dačić ne vuče nijedan ozbiljniji potez bez konsultacija s Vučićem.

– Ko se bavi politikom, zna da su ustupci neminovnost. Ja sam prvi put načinio kompromis kad sam odustao od načela da onaj ko pobedi na izborima treba da osigura premijersku funkciju. Međutim, mislim da je SNS načinom na koji je Vlada formirana, izborom kadrova, posebno Aleksandra Vučića, koji je preuzeo, čini mi se, polovinu poslova Vlade na sebe, dobro zastupljen i da je to shvatio i predsednik Vlade, koji ne vuče nijedan ozbiljniji i konkretniji potez bez konsultacija s Vučićem – kazao je Nikolić.

On je objasnio da je u Srbiji korupcija široko rasprostranjena jer više od deset godina nije promjenjena vlast, a osnova za borbu protiv korupcije jeste promena vlasti.

– Za Vučića primarni je zadatak da otkrije izvore korupcije, a nju je posle toga lako zaustaviti. Angažovali smo i stručnjake iz inostranstva, jer nikad niste sigurni da li delite informacije o korupciji s ljudima koji možda već nisu u tom kolu – objasnio je Nikolić.

Prvi sam predsjednik demokrata

Prema Nikolićeviom rečima, on je „prvi predsednik Srbije koji je demokrata“.

– I drugi su birani na demokratski način, ali niko od njih nije se ponašao kao demokrata. Prvi sam predsednik Srbije koji je podneo ostavku na funkciju predsednika SNS. Čak sam potpuno zamrznuo i članstvo u stranci – objasnio je Nikolić i dodao da „gospodin Vučić nije predsednik njegove stranke“.

Izvor: Kurir

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender