30. 11. 2021.

Tipsarević ispao već na startu

Španac je dobio drugi od tri duela sa Tipsarevićem, a u drugom kolu čeka ga okršaj sa Novakom Đokovićem.

Granoljers je na početku oba seta napravio brejk i do kraja ga je rutinski sačuvao oba puta. Janko je igrao znatno ispod svog nivoa, a imao je i problema sa stopalom.

Meč je počeo relativno mirno, ali situacija se promijenila već u trećem gemu, kada je Španac došao do brejk lopte i već prvu je realizovao za vođstvo 2:1.

Ispostavilo se da je to bio ključni trenutak u prvom setu – Janko je imao ogromnih problema sa riternom, a u desetom gemu je frustrirano uzviknuo: “Samo jedan ritern”, nakon što je ponovo poslao lopticu u aut.

Pomoći nije bilo, Tipsarević je ukupno u prvom setu uzeo samo tri poena na servis suparnika, pa je slaba utjeha bila dobra igra u ‘svojim’ gemovima – 6:4 za Španca.

Sličan scenario kao u prvom vidjeli smo na početku drugog seta – već u prvom gemu Granoljers je napadom iz bekhenda stekao brejk viša. Janko je imao problema sa petom na lijevoj nozi, a Španac je igrao dobro i nije dozvoljavao Tipsareviću ni da stvori brejk šansu.

Jedinu brejk šansu Tipsarević je imao u šestom gemu, ali nije uspio da je iskoristi. To je bio kraj i Španac je preostala dva svoja gema dobio jako lako.

Tipsarević je imao 14 vinera i 23 greške, dok je Granoljers upisao 19 direktnih poena i 16 neiznuđenih grešaka.
SO

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender