26. 09. 2021.

Zvezda bonus: Suze, cigle, nasrtaji

Iz meča u meč, kada god im ne ide na terenu, igrači crveno-belih učestvuju u dodatnim manifestacijama u kojima učestvuju i navijači.

Poslije postrojavanja i skidanja dresova na Vračaru, Banovo brdo donijelo je i fizički sukob jednog od igrača i jednog navijača. Marko Vešović zatrčao se da se obračuna sa navijačem koji ga je vrijeđao, ali je Marko Mirić uspio da spriječi eskalaciju sukoba.

Zvezda se preko Topčidera kući vraća sa dva gola u mreži i bez bodova, poslije utakmice u kojoj je Čukarički bio upadljivo bolji protivnik, a ključnu ulogu odigrao je 21-godišnji Slavoljub Srnić, koji je prošle sezone sa Marakane otišao na pozajmicu, a zatim potpisao i trajni ugovor sa „Brđanima“.

Slavoljub i njegov brat Dragoljub vrijeđani su prilično sistematično tokom većeg dijela meča, sve dok Slavoljub nije dao drugi gol i odbio da se raduje (zapravo – zaplakao je). Desetak minuta kasnije napustio je teren bez zvižduka, navijači su potražili drugu metu u formi igrača u crveno-belim dresovima.

Ironično je da zvanični spiker (tj. delegat) nije našao za shodno da ijednom zamoli publiku za pristojnost dok su vrijeđali dva dječaka samo zato što su odlučila da iz kluba odu da bi dobila priliku da igraju, ali su na prvu uvredu na sudijin račun (a za to bar u našem fudbalu uvijek ima dovoljno povoda) hitro reagovali i zaprijetili prekidom.

Na kraju utakmice igrači su se opet postrojili ispred najvatrenijih navijača, koji su ponovo bili u punom broju, ali su umjesto podrške još jednom fudbalere zasipali uvredama gotovo od samog starta meča.

Kad su odslušali svoje (“Bravo devojke”) igrači su krenuli ka svlačionici, ali im se tada očigledno javila i hrabrost, pa na uvrede tzv. civilnih navijača nisu htjeli da oćute, već je Vešović poletio da se obračuna.

Što se onih najvatrenijih tiče, u nekoliko navrata su u teren ubacivali razne objekte, a jedan od snimatelja prošao je dobro zahvaljujući srećnoj okolnosti – na manje od pola metra od glave proletjela mu je cigla.
Izvor. B92, zurnal.rs

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender