24. 09. 2021.

Ekonomske mjere neophodne za spas Srbije

“Sve to je važno za spas srpske ekonomije i opstanak srpske države i mi drugačije ne možemo da opstanemo”, naveo je Vučić na otvorenoj sjednici Vlade, nakon što je ministar finansija Lazar Krstić predstavio ekonomske mjere.

Vučić je rekao da se predložene mjere ne stavljaju na teret penzionera i da je ogorčen na prethodne političare zato što Vlada, kao poslodavac, ne zna koliko ljudi radi u javnom sektoru i koliko ih plaća.

“Tek za koji dan ćemo znati šta to plaćamo i koliko plaćamo”, rekao je Vučić, navodeći da ne može da se troši više nego što se zaradi.

On je napomenuo da, za razliku od Grčke i Argentine, koje su u situaciji velikih dugova imale pomoć spolja, Srbija to ne bi imala ako bi nastavila da se ponaša neodgovorno.

Vučić je istakao da se mora smanjiti broj službenih putovanja i da neće dozvoliti više bespotrebna putovanja državnih službenika, pri čemu je prozvao MUP Srbije.

“Ovi iz MUP-a kao da su iz ministarstva spoljnih poslova. Imamo 50.000 službenih vozila. Ne mogu da kažem koliko potrošimo na njihovo održavanje i benzin. Naš je posao da budemo odgovorni i da brinemo o budućnosti naše zemlje”, rekao je Vučić.

On je dodao da je moguće da Srbija od Međunarodnog monetarnog fonda dobije najpovoljniju podršku.

“Ne znam da li će nas voleti onaj koji je do sada imao platu 92.000 dinara, a sada će mu biti smanjena za 20 odsto. Podržaće na svi koji razmišljaju o budućnosti i o budućnosti svoje dece”, rekao je Vučić, koji je pozvao političke protivnike da se ponašaju odgovorno.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender