26. 09. 2021.

Poziv zemljama regiona da podrže integracije BiH

Radojičić je upoznao učesnike sa posljednjim zaključcima parlamenta Srpske kojima se u potpunosti podržavaju evropske integracije i dostizanje dva uslova za aplikaciju u članstvo u EU, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine.

U popodnevnom dijelu konferencije, koji se bavi pitanjima bezbjednosti, Radojičić je govorio o izazovima terorizma sa kojima se suočava BiH i Balkan, naglasivši potrebu saradnje u regionu na sprečavanju lažnih azilanata kako ne bi bio ugrožen bezvizni režim za zemlje zapadnog Balkana.

Na marginama konferencije održan je niz bilateralnih susreta sa predsjednicima parlamenata drugih zemalja.

Radojičić se, između ostalih, sastao sa predsjednikom parlamenta Mađarske Laslom Keverom, predsjednikom parlamenta Makedonije Trajkom Veljanovskim, predsjednikom Narodne skupštine Srbije Nebojšom Stefanovićem, predsjednikom parlamenta Albanije Ilirom Metom, predsjednikom parlamenta Vojvodine Ištvanom Pastorom i predsjednikom parlamenta Hrvatske Josipom Lekom.

U svim sastancima dominirale su teme međusobnih parlamentarnih odnosa, evropskih integracija, ali i ekonomske saradnje, dodaje se u saopštenju.

Ovo je prvo učešće predstavnika Narodne skupštine Republike Srpske na ovom skupu.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender