26. 09. 2021.

7 sexy frizura za kovrdžavu kosu

Ako imate kovrdžavu kosu, onda znate i da postoje dani kada vam je veoma teško da je ukrotite. Međutim, sledeće frizure će vam pomoći da uspijete u tome. Štaviše, one su veoma sexy i možete ih nositi u skoro svim prilikama.

“Ušuškajte” neposlušne kovrdže u chic punđu sa strane. Dodajte dašak glamura tako što ćete koristiti šnalu ili gumicu sa cvjetnim uzorkom.

Kosa prebačena na jednu stranu, sa bujnim šiškama koje cijelom izgledu daju ogromnu dozu seksipila – frizura po kojoj je najprepoznatljivija slavna Beyonce.

Da biste imali jednostavnu, ali istovremeno privlačnu i romantčnu frizuru, napravite duboki razdjeljak sa strane i pokupite kosu u labavi, niski konjski rep.

Udahnite novi život u vaše lokne tako što ćete kosu razdijeliti po sredini i jedan dio zabaciti iza uha (kao što je to uradila zvijezda serije “Seks i grad”). Apsolutno sjajno!

Konjski rep zavezan na sredini glave odlična je frizura za labave, duge lokne. Za dodatni volumen, na vlasište nanesite odgovarajući sprej te pređite par puta prstima kroz kosu prije nego je zavežete u rep.

Ležernu, visoku punđu sa uvojcima koji blago uokviruju lice možete napraviti za svega pet minuta. Ako niste iskusni, trebaće vam petnaest. U svakom slučaju, ova frizura je privlačna te pristaje svim oblicima lica.

Ponekad je najobičnija frizura i najseksipilnija. Na vlažnu kosu nanesite kremu, sagnite se kako biste kosu prebacili preko glave i protresli te je osušite fenom koristeći nastavak sa difuzorom.

Izvor: MiniMagazin.info

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender