Otvorena dječija igrališta u naselju Kočićev Vijenac

Dva igrališta namijenjena su za djecu do šest godina, dok je jedno igralište predviđeno za djecu uzrasta od šest do 12 godina.

Na igralištima za djecu do šest godina, veličine 213 metara kvadratnih, postavljene su sprave za igru, klupe, korpe za otpatke i rasvjeta, dok su na igralištu za djecu do 12 godina, veličine 755 kvadrata, osim sprava za igru i urbanog mobilijara, postavljeni i stolovi za stoni tenis i golovi za mali fudbal.

Igrališta je svečano otvorio gradonačelnik Banjaluke Slobodan Gavranović, koji je rekao da se u “Nedjelji djeteta” posebna pažnja posvećuje najmlađim sugrađanima.

“Nedavno smo otvorili igralište u naselju Simo Matavulj, a dva igrališta su nam poklonili donatori. Godina je dosta teška sa ekonomskog aspekta, ali ono što smo obećali to i ispunjavamo”, istakao je Gavranović, najavljujući da će uskoro biti izgrađena i dječija igrališta u naseljima Borik i Starčevica.

Nakon otvaranja, Gavranović je sa mladim sugrađanima iz naselja Kočićev Vijenac odigrao partiju stonog tenisa.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Kočićev Vijenac Darko Sabljić zahvalio je gradskoj upravi na ispunjenim obećanjima, dodajući da očekuje da će uskoro u ovom naselju biti otvorena i ambulanta.

Na području Banjaluke postoje 64 dječija igrališta, u čiju je izgradnju i rekonstrukciju grad proteklih pet godina uložio više od milion maraka. Od toga u ovoj godini je završeno šest igrališta ukupne vrijednosti 281.000 KM, od čega je 43.000 KM donatorskih sredstava.

Izvor: Agencije

Microsoft napušta Windows Defender
Microsoft napušta Windows Defender